Cursus Schrijven Duits

Duitsers zijn perfectionistisch en daarom soms terughoudend om Engels te schrijven.

Volg een cursus Schrijven Duits als u professionele e-mail, brieven, offertes, facturen, contracten of rapporten in het Duits wilt schrijven. Om deze training te volgen heeft u minimaal niveau B1 van het CEF (zie niveaus).

Schrijven Duits is vooral geschikt als u te maken heeft met klantencorrespondentie. U wordt uitgedaagd om in een snel tempo email te schrijven en te corresponderen in het Duits.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:
   • prijsaanvraag
   • offerte en tegenofferte
   • bestellingen en bevestigingen
   • goed- en slechtnieuwsbrief
   • uitnodigingen, aankondigingen en verzoek
   • herinneringen van betaling
   • Falsche Freunde; woorden in het NL en Duits die een andere betekenis hebben

De trainingen worden op maat gemaakt, afgestemd op uw vakgebied en leerdoelen. U levert voorbeelden en het materiaal aan waar de trainer mee werkt. Wij hebben veel ervaring in verschillende branches en maken uw training branche-specifiek.

Door de behoefteanalyse en het intakegesprek zijn wij in staat de eerste les precies op uw niveau te laten aansluiten. Zo verliest u geen kostbare tijd.

Individuele training
U heeft behoefte aan een intensieve training op precies die onderdelen waar u in het dagelijkse werk mee te maken heeft. Binnen een individueel traject werkt u heel gericht aan deze vaardigheden. U kunt voor een individueel traject kiezen met wekelijkse sessies van 2 of 3 uur of een intensief traject met meerdere dagen training achter elkaar.

Groepstraining
Binnen het bedrijf of de afdeling zijn er meerdere cursisten met dezelfde leerbehoefte. Het niveau van de cursisten wordt bepaald aan de hand van een intake. De trainer werkt zoveel mogelijk met bedrijfsmaterialen.

Duur en doel van de training
Een training Schrijven Duits brengt u binnen korte tijd op een hoger taalniveau. Omdat wij alleen op uw directe behoefte trainen, zult u de resultaten binnen korte tijd op uw werk merken. U krijgt meer gemak, en met de grammatica, schrijfopdrachten en de uitgebreide woordenschat uit de lessen zult u sneller kunnen werken.

Flexibel
Mocht u te maken krijgen met een onverwachte zakenreis o.i.d. dan kunt u kosteloos de les verzetten. Voor groepstrainingen maken we een trainingsschema waarin we rekening houden met vakanties en andere zaken.

Trainers
Zaantraining heeft trainers die zowel ervaring hebben in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Zij hebben een heldere en directe manier van communiceren, en zijn vriendelijk en behulpzaam.
 Met plezier zullen zij uw wensen en doelen realiseren.

Testimonials

 • Ik schrijf en presenteer me met meer zelfvertrouwen.

  Jessica is een natuurtalent in het geven van les aan mensen zoals ik bij […]

  Natascha

  Colour&Spice

 • Ik durf nu makkelijker Nederlands te spreken op kantoor […]

 • Loved the classes.  Interesting and inspiring […]

 • I did a week’s intensive course one-to-one with a tutor called Jessica de Rooij about 3 years ago.

  Having […]

 • Thailand: plaatselijke agent ROWACO heeft Thai in dienst, die redelijk Nederlands spreken […]