Cursus Telefoneren Duits

Met zelfvertrouwen telefonisch contacten onderhouden met Duitstalige partners.

Duits spreken aan de telefoon vereist net even wat meer taalvaardigheid dan in een gewoon gesprek.
 Zeker als je de persoon niet kent. In deze training leert u Duitse ‘telefoonetiquette’ en beleefdheidsvormen te gebruiken om professioneel over te komen.

Onderwerpen die aanbod kunnen komen zijn:
 • begin van een gesprek
 • boodschappen doorgeven/aannemen en doorverbinden
 • informatie inwinnen
 • boekingen en bestellingen
 • spreken over producten en diensten
 • probleem- en klachtenbehandeling
 • Falsche Freunde; schijnbare synoniemen in het NL en Duits

U levert voorbeelden en het materiaal aan waar de trainer mee werkt. De trainingen worden op maat gemaakt, afgestemd op uw vakgebied en leerdoelen. Wij hebben veel ervaring in verschillende branches en maken uw training branche-specifiek.

Door de behoefteanalyse en het intakegesprek zijn wij in staat de eerste les precies op uw niveau te laten aansluiten. Zo verliest u geen kostbare tijd.

Individuele training
U heeft behoefte aan een intensieve training op precies die onderdelen waar u in het dagelijkse werk mee te maken heeft. Binnen een individueel traject werkt u heel gericht aan deze vaardigheden. U kunt voor een individueel traject kiezen met wekelijkse sessies van 2 of 3 uur of een intensief traject met meerdere dagen training achter elkaar.

Groepstraining
Binnen het bedrijf of de afdeling zijn er meerdere cursisten met dezelfde leerbehoefte. Het niveau van de cursisten wordt bepaald aan de hand van een intake. De trainer werkt zoveel mogelijk met bedrijfsmaterialen.

Duur en doel van de training
Een training Telefoneren Duits brengt u binnen korte tijd op een hoger taalniveau. Omdat wij alleen op uw directe behoefte trainen, zult u de resultaten binnen korte tijd op uw werk merken. U krijgt meer gemak, en met de grammatica, spreek- en schrijfopdrachten en de uitgebreide woordenschat uit de lessen zult u sneller kunnen werken.

Flexibel
Mocht u te maken krijgen met een onverwachte zakenreis o.i.d. dan kunt u kosteloos de les verzetten. Voor groepstrainingen maken we een trainingsschema waarin we rekening houden met vakanties en andere zaken.

Trainers
Zaantraining heeft trainers die zowel ervaring hebben in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Zij hebben een heldere en directe manier van communiceren, en zijn vriendelijk en behulpzaam. 
Met plezier zullen zij uw wensen en doelen realiseren.

Testimonials

 • Ik schrijf en presenteer me met meer zelfvertrouwen.

  Jessica is een natuurtalent in het geven van les aan mensen zoals ik bij […]

  Natascha

  Colour&Spice

 • Ik durf nu makkelijker Nederlands te spreken op kantoor […]

 • Loved the classes.  Interesting and inspiring […]

 • I did a week’s intensive course one-to-one with a tutor called Jessica de Rooij about 3 years ago.

  Having […]

 • Thailand: plaatselijke agent ROWACO heeft Thai in dienst, die redelijk Nederlands spreken […]