Cursus Zakelijk Nederlands

Voor iedereen die in een Nederlandstalig bedrijf werkt of op het werk Nederlands moet gebruiken.

– Meer zekerheid door het oefenen van gesprekken en presentaties
– Tijdwinst door het creëren van een portfolio met voorbeeldzinnen
– Minder stress door een goede voorbereiding op vergaderingen
– Betere communicatie op de werkvloer

Een cursus Zakelijk Nederlands voor beginners tot gevorderden, die ‘sociaal’ Nederlands willen leren en hun zakelijke taalvaardigheid willen verbeteren. Tijdens de training zal veel aandacht worden besteed aan spreken en luisteren in zakelijk context.

Onderwerpen die aanbod kunnen komen zijn:
 • gesprekken voeren
 • telefoneren
 • vergaderen
 • contacten leggen en onderhouden
 • e-mail schrijven en reageren op e-mail
 • productpresentaties houden
 • offertes schrijven
 • rapporten schrijven

 
Branche-specifiek
De trainingen worden op maat gemaakt, afgestemd op uw vakgebied en leerdoelen. Wij hebben veel ervaring in verschillende branches en maken uw training branche-specifiek: financiën, logistiek en transport, klantencontacten, sales en marketing, techniek, P&O/ HRM, beurzen etc. Een programma is gericht op het trainen van verschillende vaardigheden: luisteren, spreken, gesprekken voeren, lezen en/of schrijven.

Door de behoefteanalyse en het intakegesprek zijn wij in staat de eerste les precies op uw niveau te laten aansluiten. Zo verliest u geen kostbare tijd.

Individuele training
U heeft behoefte aan een intensieve training op precies die onderdelen waar u in het dagelijkse werk mee te maken heeft. U moet zich voorbereiden op een presentatie of onderhandeling, u spreekt de taal goed maar heeft moeite met schrijven, of u wilt uw klanten professioneler te woord staan. Binnen een individueel traject werkt u heel gericht aan deze vaardigheden. U kunt voor een individueel traject kiezen met wekelijkse sessies van 2 of 3 uur of een intensief traject met meerdere dagen training achter elkaar.

Groepstraining
Binnen het bedrijf of de afdeling zijn er meerdere cursisten met dezelfde leerbehoefte. Dat kan zijn telefonische verkoopgesprekken, e-mail of brieven schrijven of logistieke zaken regelen. Het niveau van de cursisten wordt bepaald aan de hand van een intake.

Duur en doel van de training
Een taaltraining brengt u binnen korte tijd op een hoger taalniveau. Als u een beginner bent gaat dit heel snel, hoe gevorderder u bent hoe moeilijker progressie te merken is, want taal is zo breed. Maar omdat wij alleen op uw directe behoefte trainen, zult u de resultaten binnen korte tijd op uw werk merken. U krijgt meer spreekgemak, en met de tips en uitgebreide woordenschat uit de lessen zult u sneller kunnen werken.

Flexibel
Mocht u te maken krijgen met een onverwachte zakenreis o.i.d. dan kunt u kosteloos de les verzetten. Voor groepstrainingen maken we een trainingsschema waarin we rekening houden met vakanties en andere zaken.

Trainers
Zaantraining heeft trainers die zowel ervaring hebben in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Zij hebben een heldere en directe manier van communiceren, en zijn vriendelijk en behulpzaam.
 Met plezier zullen zij uw wensen en doelen realiseren.

Testimonials

 • Ik schrijf en presenteer me met meer zelfvertrouwen.

  Jessica is een natuurtalent in het geven van les aan mensen zoals ik bij […]

  Natascha

  Colour&Spice

 • Ik durf nu makkelijker Nederlands te spreken op kantoor […]

 • Loved the classes.  Interesting and inspiring […]

 • I did a week’s intensive course one-to-one with a tutor called Jessica de Rooij about 3 years ago.

  Having […]

 • Thailand: plaatselijke agent ROWACO heeft Thai in dienst, die redelijk Nederlands spreken […]