3 Tips om een taal te leren

28.05.2014
|
1 Comment
||

Hoe leer je een taal?

 

Bij het leren van iets nieuws, in dit geval een taal, worden de hersenen geactiveerd. Maar hersenen zijn lui en schrappen als het even kan informatie die niet relevant is.

Wil je iets nieuws leren dan is het belangrijk dat je je brein stimuleert!

Hierbij zijn 3 dingen belangrijk om te weten.

(1) Je leert het makkelijkst als de nieuwe stof aansluit op voorgaande kennis.
Dus als je de taal omtrent je werkzaamheden al enigszins kent, ga dan kijken of er informatie te vinden is op internet die daarop aansluit; lees websites/artikelen van concurrenten, leveranciers of gelijksoortige bedrijven.

Daarnaast wil je ook de algemene taal leren. (2) Een andere regel is, je leert het best als het je interesse heeft en als je er plezier in hebt. Dus volg je interesse!

Lees de krant; zoek artikelen over jouw onderwerp
Abonneer je op nieuwsbrieven
Zoek filmpjes op You Tube
Volg Facebookgroepen en pagina’s

Wanneer je dit doet, houd dan pen en papier bij de hand en een goed woordenboek (!) Schrijf nooit zomaar één woord op. Woorden en uitdrukkingen moet je leren in een context. Dus maak hele zinnen, gedeeltes van zinnen, noteer sociale reacties of maak woordgroepen (rond: verkoop, inkoop, leverancier, logistiek, factuur, offerte etc).

(3) Het derde is dat je dit met regelmaat moet doen. Als je één keer per week les hebt en je gaat de avond ervoor snel even je huiswerk maken, heb je dus 6 dagen je brein niet geactiveerd. Belangrijk is om je elke dag bloot te stellen aan de taal. Dit hoeft niet per se in een ‘studeersituatie’. Je kunt bijv. het nieuws kijken/ luisteren, een film of iets lezen. Wees creatief. En hopelijk maak je ook braaf je huiswerk. Beter is elke dag 20-30 min, dan de avond voor de les 2-3 uur.

– Bouw op de kennis die je al hebt
– Doe wat je leuk vind
– Doe dat met regelmaat

Veel succes,
Jessica de Rooij / Zaantraining

One response on “3 Tips om een taal te leren

  1. Aucelio schreef:

    Erg goed artikel .Dank u wel.
    Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *