Jessica de Rooij

Jessica de Rooij

Jessica de Rooij

“Na een opleiding aan de toneelschool, werkervaring in de reclame, film en tv-branche, ben ik 16 jaar geleden voor mezelf begonnen als taaltrainer Nederlands.

 

Ik had een half jaar in Italië gewoond en de taal makkelijk opgepikt. Het intrigeerde mij waarom ik op school zoveel moeite had gehad met Engels en in Italië binnen een mum van tijd me redelijk redde.”  

 

Ik ging me inlezen in hoe een taal leren werkt, volgde cursussen, trainingen en deed vooral veel ervaring op in de praktijk. Taleninstituten huurden me in voor trainingen op hoog niveau vanwege mijn brede kennis van het bedrijfsleven (KPMG, ABN AMRO, KLM). Zelfs bij Ajax kon ik lesgeven omdat ik uit een ‘voetbalnest’ kom.

Als adviseur van een groot taleninstituut heb ik taaltrainingen voor de Rijksoverheid opgezet en nieuwe intakeprocedures ontwikkeld voor alle grote talen. Daarnaast leidde ik docenten op en gaf workshops over nieuwe lesmethodes en ontwikkelingen in de ‘talenwereld’. Naast dit werk richtte ik me meer en meer op mijn eigen bedrijf en sinds 10 jaar leid ik het Taleninstituut Dutchtraining nu omgedoopt in Zaantraining.

Na jarenlang full-time lesgeven in het bedrijfsleven, heb ik een goed inzicht in het traject en de aanpak van een zakelijke taaltraining. Ik ken elke stap in de organisatie ervan. Hierdoor weet ik ook de beste taaltrainers te selecteren en te begeleiden.

Een van mijn sterkste punten is om voor trainingen de juiste leermaterialen te vinden die betrekking hebben op de werkomgeving. Mijn passie is om samen met de trainer het beste uit iedere cursist te halen.